Min blogglista

söndag 16 januari 2011

Utdelningar 2011

Kommer att bli riktigt stora utdelningar i år. Har man gått in på marknaden under 2009 precis i den värsta krisen borde torde detta leda till att man har tillbaka hela sin investering och lite till på endast 4 - 5 år.

Ser man till kommande rapporter som kommer att vara extremt bra bör man lägga sitt fokus på Atlas Copco som lär dela ut en fin slant i direktavkastning till sina investerare. Hur stor utdelningen kommer att vara är svårt att sia om - direktavkastningen var 3 kronor per aktie 2009. Nu ligger aktien på dryga 150 men flera rekommendationer om övervikt i aktien. En extra utdelning kommer att komma, frågan är bara hur stor den är. Redan 2 februari får vi svar.

Min egen favorit i utdelningsdansen ligger lite senare fram under året. SKANSKA har gjort ett fint år och har under bara den senaste månaden knipit flera stora orders i USA - att man dessutom sålt motorvägen i Chile, äntligen, gör att investerarna kan se fram emot en fin karamell i år. Rykten säger att SKANSKA dessutom har så bra i kassan att utdelningen kommer att bli bra även 2012. Nu ligger aktien något hög - kanske har andra andra investerare samma tankar om hur stor utdelningen kan tänkas bli. Kanske har de högre tankar än mig. En försiktig general går in i SKANSKA precis efter utdelningen och väntar till nästa år. Några investerare har redan lämnat då företaget meddelat att de tänker minska andelen av vinst som går till aktieägarna från 80-50 procent till 75-45 procent. Jag tror detta snarare är en indikation om att företaget ser att 11 och 12 kommer att bli stora utdelningsår och en minskning är i sin ordning. Detta ger företaget möjlighet att återinvestera.

Jag tror att trots stora förväntningar kommer många företag att imponera under året. Antagligen ser vi det redan nästa vecka när Investor lämnar sitt börsslut.

Intressant att följa börsen de kommande veckorna alltså :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar